Категорії
Новини

Фідерні вудилища: різновиди та основні властивості

Фідерні вудилища цікаві тим, що мають своєрідну годівницю, яка дозволяє швидше приваблювати рибу. По суті, фідер – це донна снасть, яка є видозміненою або вдосконаленою порівняно із найпростішою моделлю. Зокрема, відмінна риса – наявність чіткої вершини, яка і відіграватиме роль сигналізатора клювання.

У чому плюси

У вудилищ фідера є ряд переваг. Основні з них:

  • наявність змінної верхівки, що відрізняється підвищеною міцністю та стійкістю до зносу;
  • використання об’ємної годівниці, що забезпечує доставку великої кількості приманки на дно водойми;
  • наявність значної кількості кілець, що забезпечує рівномірність навантаження;
  • здатність бачити торкання риби до насадки за рахунок тонкої та гнучкої вершини, використання додаткових маленьких кілець;
  • наявність хорошого рівня жорсткості, що забезпечує відмінну чутливість спорядження та дозволяє ловити будь-яку рибу;
  • тест вудилища – до 60 грам, попри довжину – до 5 метрів.

У цілому нині фідерні вудилища – універсальні пристосування для далекого закидання снасті, відмінного опору під час підсікання великої риби.

Які бувають фідерні вудилища

Фідерні вудилища випускаються різних видів. Підбирати потрібно відповідно до цілей їх використання. Перший тип – легкі вироби, призначені для закидання вантажу трохи більше 40 грам. Модель підійде для лову риби середніх розмірів щодо дрібних водоймах.

Другий тип – середні вудилища. Вони дозволяють виконувати закидання вантажу масою до 80 грамів. Фідери підходять для лову в річках зі спокійною течією та у ставках. Такі вудилища дозволяють з легкістю виконати закидання вантажу на відстань близько 50 метрів.

Третій тип – важкі вудилища, які застосовуються для закидання вантажу вагою до 120 грам. Вони більше підходить для застосування у глибоких водоймах, а також у річках із сильною течією. З такою вудкою можна зробити закидання на відстань близько 40 метрів.

Окремо виділяють такі вудилища, як пікери, які використовуються для лову у стоячих водоймах з невеликою глибиною. Максимальна маса вантажу їм може перевищувати 20 грам.

За будовою моделі можуть бути “повільними” або “швидкими”. У першому випадку згинаються всі «коліни», а ключовими плюсами є пружність та маневреність. У разі швидкого ладу виріб відрізняється підвищеною жорсткістю та потужністю, тому застосовується для лову великої риби.

Якщо вам потрібна допомога в підборі, звертайтеся до консультантів порталу. Переваги покупки в інтернет-магазині Bereg полягають у доступних цінах, регулярних знижках та оперативній обробці замовлень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи